Издирват вандали, замърсили центъра на Ловеч

Служители на Община Ловеч провеждат действия за издирване на нарушители на обществения ред, които в нощта срещу 2 април т.г.обърнаха и разсипаха съдържанието на почти всички кошчета за отпадъци в централната градска част и по-този начин замърсиха пространството.


Сигнал е подаден и до РУ на МВР в Ловеч, от където също се включват в установяване самоличността на хулиганите. За целта се преглеждат всички записи от контролните видеокамери, както на „Контрол и сигурност“ към Община Ловеч, така и на останалите учреждения, които имат видеонаблюдение в градския център.


Правим всичко възможно да разкрием кои са нарушителите и те да получат полагащото им се наказание, заяви кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Недопустимо е подобно вандалско отношение към току-що ремонтираната площ, в която вложихме много средства и труд, за да живеем в една приятна и хармонична среда, допълни кметът.
Сутринта на 2 април централната градска част на Ловеч се оказа с обърнати кошчета в промеждутъка от пощата до гимназията. Една част от кошчета бяха и смачкани.
Става дума за над 20 съда за отпадъци, които са част от изпълнението на проекта „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“, кв. „Вароша“, гр. Ловеч“.
Работя в почистването над 20 години и подобно нещо не съм виждала, коментира служителка на „ЕКО“ ЕАД – Ловеч. Общинската фирма веднага се зае със събиране и извозване на разпръснатите отпадъци. Остава обаче въпросът кой иска да живее сред боклуци?

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.