Калин Врачански, Васил Драганов и младата Йоана Кирчева ще играят Ловеч

Биляна Петрова на брифинг

Преди Международния ден на театъра – 27 март, директорът на Драматичен театър Ловеч режисьорът Биляна Петрова съобщи радостни новини на пресконференция в общината. Усилено се репетира нова постановка с премиерна дата 2 май. Това е криминалната комедия „Испанска афера“ от Жорди Галсеран, в главната роля гостува известният актьор Калин Врачански. Режисьор е актьорът Иван Савов, чиято постановка „Паола и лъвовете“ на ДТ-Хасково можем да гледаме в Ловеч на 4 април. Николета Малчева от ДТ Хасково ще гостува в главната женска роля.


Възстановено е детското представление „Боризмейко“ с нови сили – влизат четирима нови актьори.
Васил Драганов ще изпълнява вече главната мъжка роля на известната комедия „Опашката, която върти кучето“ на ДТ Ловеч, с режисьор Йосиф Сърчаджиев.


На 10 април е премиерата на нов документално-танцов спектакъл „Един ден, двадесет и три часа и една минута“, посветен на 40-годишнината от полета на Георги Иванов в Космоса. Режисьор е Благой Бойчев. Директорът на театъра специално благодари за финансовата помощ на Община Ловеч, без която не би се осъществил този тип документален театър. Двамата режисьори са имали предварителни срещи с космонавта Георги Иванов и съпругата му за да получат документи и информация от първа ръка.


Нова актриса идва в Ловеч – това е Йоана Кирчева, щатна в Плевенски театър, която е известна от тв-сериала „Полицаите от края на града“. Йоана е студентка на проф. Ивайло Христов, последната й изява е в спектакъла „Одисей“ на ДТ – Пловдив с режисьор Диана Добрева.
Община Ловеч, пресцентър
26.03.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.