Ремонтират улици в Ловеч за над 3 883 000 лв.

Текущите ремонти на пътната и уличната инфраструктура в града са на стойност над 3 883 000 лв., съобщи на пресконференция инж. Николай Стоянов, директор на Дирекция „Техническа инфраструктура и околна среда“ в Община Ловеч.

 

Най-видима за гражданите е дейността на площад „Тодор Кирков” в кв. „Вароша“ . Там демонтажните дейности са изпълнени на 80%. Готова е голяма част от осветлението и отводнението, както конструктивната част на новия фонтан и чешмата. Вече започват дейностите по полагане на настилката. Крайният срок за изпълнение е краят на м. юни 2019 г., изпълнението в момента е в срок.
Тече усилен основен ремонт на шест улици в кв. „Дикисана“ – става реч за улиците „Княз Александър Батенберг“, „Цар Самуил“, „Цар Шишман“, „Дикисанска“, „Княгиня Невинна“ и „Велики Преслав“. Всички кабели по тези улици ще бъдат свалени под земята в колектори.Така в края на август голямата част от този квартал ще бъде с обновени улици.
Основен ремонт се прави и на ул. „Янтра“ в кв. „Гозница“.
Започва и ремонт на ул. „Осъмска“ от Транспортния мост на бул. Велико Търново“ до след митницата. Ще се правят тротоари, улично платно и осветление.
Извършват се ремонтни дейности и на уличната настилка. До края на август в Ловеч ще бъдат изкърпени над 66 хил. кв. м улична настилка, над 11 хил. кв. м тротоари. Отделно се ремонтират 26 хил. кв. м улици в селата. Две главни улици в с. Малиново ще бъдат ремонтирани. Още – ще се прави текущ ремонт на шест общински пътя – това са отсечката Баховица – Николаево, пътят за Смочан, за Гостиня, за Скобелево, от Александрово до Дренов и от Дренов до Слатина.
Община Ловеч, пресцентър

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.