Нови шефове на пожарна безопасност в Ловеч и Троян

Назначени са нови началници на Районните служби по «Пожарна безопасност и защита на населението» в Ловеч и Троян.
На 18 март със заповед на министърът на вътрешните работи за началник на РС ПБЗН-Ловеч към РД ПБЗН-Ловеч е назначен главен инспектор Явор Абаджиев.
Предишният началник на РС ПБЗН – Ловеч главен инспектор Валери Димитров е пенсиониран преди месеци.

Явор Абаджиев

Явор Абаджиев е роден на 28.06.1970 год. в гр. Ловеч.

През 1994г. е завършил висше образование във ВИПОНД – МВР, факултет „Противопожарна охрана“, като от есента на същата година е започнал работа в системата на МВР. През годините е заемал различни длъжности в РД ПБЗН /от 2012 год. и ръководни/, като от 31.10.2014г. е назначен на длъжност началник на група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в РСПБЗН – Ловеч към РДПБЗН – Ловеч при ГДПБЗН – МВР, която длъжност е заемал и до момента. Гл. инспектор Явор Абаджиев е преминал и множество курсове за подобряване и усъвършенстване на професионалната си подготовка.

Със заповед на министър Младен Маринов от 15.03.2019 год. за началник на РСПБЗН-Троян към РД ПБЗН-Ловеч е назначен главен инспектор Петър Петров. Той замества главен инспектор Иван Шайлеков.

Петър Петров

Петър Петров е роден на 18.08.1971 г. в гр. Троян. Завършил е висше образование през 1995 г. във ВИПОНД-МВР, факултет „Противопожарна охрана“.
Работа в системата на МВР е започнал през есента на 1995 г. на длъжност инструктор І степен „Пожарогасене“ в РСПО – Троян, служба ПО при РДВР- Ловеч. През годините е заемал различни длъжности в РС ПБЗН-Троян.
Главен инспектор Петър Петров многократно е награждаван за висок професионализъм и е преминал през 7 допълнителни обучения за повишаване и актуализация на професионалната квалификация.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.