Задържаха ало-измамник от Горни Дъбник, Плевенско

31-годишен мъж от с.Горни Дъбник – обл. Плевен е задържан за съпричастност към извършена телефонна измама над възрастен мъж от гр.Луковит.


На 14 март 82-годишен жител на гр.Луковит е бил измамен по телефона по добре позаната схема: непознат мъж представящ се за «полицай» въвежда в заблуда потърпевшият, че за провеждана в момента полицейска операция срещу телефонни измамници е необходимо да бъдат предадени на «полицията» всички налични ценности и пари. След продължителен разговор луковитчанинът е закачил на металната порта на дома си плик със сумата от 185.00 лева, а малко по-късно след проведен разгорвор със свой приятел е разбрал, че е станал «жертва» на телефонни измамници.
Сигнал за измамата е получен в РУ Луковит около 17.00 часа, като незабавно е сформиран екип и е започнала работа по случая. В хода на проведените издирвателни мероприятия и със съдействието на полицаи от РУ Долни Дъбник е установен 31-годишен мъж от с.Горни Дъбник, който е играл ролята на т.нар. «муле» в схемата на измамата. Открита и иззета от лицето е сумата от 105 лева, като липсващите пари са използвани за зареждане с гориво на автомобила с които се е придвижвал.
Случаят е докладван на дежурен прокурор от Районна прокуратура-Луковит, а 31-годишния мъж е привлечен в качеството на обвиняем. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.