Анонимни заплахи за смърт към журналист, разследвал афера в Чифлик

 

Чифлик си имал частно ВиК

Смъртни заплахи отправиха към журналиста от “Зов нюз” Христо Гешов, след негово разследване за проблеми с водата в курортен комплекс “Чифлика” в Троян. Случаят е известен като „частното ВиК“ на Чифлик и отново нашумя.

Ето  от какво се оплакват колегите от Враца:
След опитите журналистите и медията ни да бъдат публично унизени, чрез публикации в анонимни сайтове, но с автори, които са известни, дойдоха и смъртните заплати към Гешов.
Журналистът от “Зов нюз” е получил късно снощи телефонни обаждания от скрити номера. В анонимния разговор, отсрещната страна е отправяла закани за убийство и заповядала разследването от Троян да бъде свалено от сайта.


Минути по-късно, отново фалшив профил във фейсбук изпраща поредните закани към колегата Гешов.
“Ще ти надена главата на кол”, “ще ти влача червата по улиците на Троян за спомен”, са част от заканите, които анонимният се кани да изпълни, ако разследването не бъде свалено до половин час.
Интересен е и друг факт, кметът на Троян, госпожа Донка Михайлова часове по-рано излиза с остра позиция по темата, два дни след излъчване на предаването.
Журналистите от “Зов нюз” със своята работа по никакъв начин не са нарушили правата нито на Донка Михайлова (нейната позиция виж по-долу – бел. ред.), нито на хората, отправящи заплахи за живота на автора на “На прицел”.

Разчитаме на професионалната работа на МВР и благодарим за подкрепата на обществеността и колегите.За съжаление е факт поредното посегателство над свободата на словото, което затвърждава 111-то място на страната ни по свободно слово.

Предаването можете да видите тук

Още по темата ТУК

Позицията на кмета Донка Михайлова във ФБ

Д Михайлова

Снимки на заплахите:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.