Възторжен прием на спектакъла „Той! Левски“

Ловешката публика посрещна възторжено премиерата на документалния спектакъл „Той! Левски“, посветен на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски и подкрепен от Община Ловеч. Представлението беше на 19.02.2019 г. вечерта при препълнен салон. Да поздрави състава на сцената излезе заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев, който поднесе букет на директора на театъра Биляна Петрова.

Сътворен в кратки срокове, спектакълът се вдъхновява от документи, спомени и художествени факти, съхраняване в Регионалния исторически музей. Със средствата на публицистичния театър и мултимедийната визуализация актьорите вдъхват емоция на тогавашните съмнения и надежди на българите. Левски е представен като част от народа и като вдъхновител на борбата за освобождение – идея, която надживява епохата.
Участва почти целия актьорски състав – Тодор Беров, Гьорги Трайков, Ленко Гурков, Слава Георгиева, Катя Йочева, Петър Стойчев, Явор Костов, Силвия Чобанова, Богомила Николова, Златина Никифорова и Марина Атанасова .


Режисьори на спектакъла са Биляна Петрова, Кристиана Бояджиева и Дарко Ковачевски. Мултимедията е на Николай Димитров. Музикалното оформление пък е на Мартин Костакиев. Спектакълът бе създаден със специалното съдействие на композитора Асен Аврамов.
Публиката във вторник вечерта беше разнородна, добре е повече млади хора да видят спектакъла.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.