Отличени служители на РД ПБЗН-Ловеч

 

Двама служители на РД ПБЗН-Ловеч са отличени на 7 февруари, когато за 24-и пореден път се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София.

Победител в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“ е мл. инспектор Симеон Симеонов, началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен. Наградата се дава за проявен героизъм и висок професионализъм.
Късно вечерта на 25 юли 2018 год. лично мл. инспектор Симеонов и ръководената от него смяна евакуират на безопасно място 16 деца, чийто живот е бил застрашен по време на наводнение в село Гложене. Същата вечер той успява да евакуира и майка с малко дете, попаднали във воден капан от придошлите води на река Вит.
Мл.инспектор Симеонов работи в системата на МВР от 1986 година.
През 2018 г. ръководената от него смяна е участвала в ликвидирането на общо 48 бр. произшествия, от които: пожари с материални загуби – 13; без преки материални загуби – 15; дежурства с пожарна техника, техническа помощ и други – 20. При повечето от тях Симеон Симеонов е изпълнявал функциите на първи ръководител на място, при което винаги е действал бързо и адекватно.

Подгласник на победителят в раздел „Превенция“ е инспектор Петя Николова от РСПБЗН-Ловеч.

Петя Николова

Инспектор Николова е завършила висше образование през 2011 г. във факултет “Пожарна и аварийна безопасност” при Академия на МВР, специалност “Пожарна и аварийна безопасност”, като същата година започва и работа в системата на МВР. Към момента Петя Николова е инспектор V степен в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч.

Инспектор Николова работи приоритетно с деца и подрастващи. През изминалата година е провела различни беседи и занимания с ученици от учебните заведения на територията на общината. Ръководеният от нея отбор „Млад огнеборец“ е областен шампион за 2018г. Извън пряката служебна дейност активно работи за превенция на инциденти сред природата като член на Планинска спасителна служба- Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.