Областният на Ловеч Георги Терзийски тръгва към АПИ

 

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски напуска поста си в Ловеч и става председател на УС на АПИ, съобщи БНР. Това  все още не е официално потвърдено, очаква се на 30 януари новината да бъде обявена на заседание на МС. Информацията бе обаче потвърдена и от друг независим източник.


На мястото на Терзийски най-вероятно ще бъде поставен верен и членуващ в ГЕРБ човек, не е изключено това да е бивш областен управител на Ловеч, научи НГ.
Георги Терзийски отива на мястото на инж. Светослав Глосов, който подаде оставка по настояване на премиера на 9 януари заради хаоса с електронните винетки. Очаква се на утрешното заседание на Министерския съвет Терзийски да бъде освободен от поста, който заема сега. За председател на Управителния съвет на АПИ ще го назначи министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, където зам.-министър е Николай Нанков.
Георги Терзийски е областен управител на Ловеч от м. май 2017 г, на мястото на Пенка Николова, назначена от служебния кабинет.
Терзийски бе зам.-областен управител в кабинета „Борисов 2“. Той е магистър по икономика и по право – съответно от УНСС и Русенски университет „Ангел Кънчев“. Работил е в частния сектор, бил е и директор на Инспекцията по труда в Ловеч (2006-2009 г.), общински съветник в мандата от 2011 г. до постъпването му на работа като зам.-областен управител.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.