В Ловеч връчиха подаръци на лекари и майки по повод Бабинден

По повод деня на родилната помощ, 21 януари, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов посетиха АГ- отделението на д-р Стефан Чичев и неонатологичното отделение на д-р Петя Станчева към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Гостите връчиха подаръци и поздравителн адреси по повод професионалния празник на лекари, акушери и медицинските служители, както и на родители.
„Днес си пожелаваме много повече деца да се раждат тук, при нас, а ние да им помагаме за първите крачки. Бъдете здрави и все така отзивчиви и отдадени на своето призвание! Благодаря на всеки един от вас за благородния принос в раждането на надеждата, на бъдещето, на доброто!“, обърна се към присъстващите кметът Корнелия Маринова.
„Вие дарявате живот в прекия смисъл на тази дума“, каза още на медиците кметът, след като разгледа неонатологията. После Корнелия Маринова припомни, че тук е раждала своите две дъщери, а днес е щастлива с две внучета.
Корнелия Маринова подари на завеждащия отделението д-р Стефан Чичев икона на Свети Иван Рилски, покровител на българския народ и на медиците. На неонатологичното отделение със завеждащ д-р Петя Станчева бяха подарени консумативи за отглеждане на малките пациенти.
Пак на това тържество младата майка Ана Чен, чиято рожба отзнаменува отминалата 2018 година, получи подаръци и специална грамота. Малката Александра Анева Георгиева все още е в кувьоз, защото няма необходимите килограми.
На радостното събитие бяха поканени и няколко майки, чиито деца са се родили тук точно преди година. Това са Ралица Ичева с малкия Том, Велислава Стоянова със Светозар и Зорница Тодорова с Янислав.
Първото бебе за новата година е Деа-Никол Дани Гайдарска, чиято майка Юланда Дианова Николаева по-късно през деня беше приета от зам.- кмета Венцислав Христов в Община Ловеч. Младата ловчалийка разказа, че е учила в ОУ „Васил Левски“ и работи в семейната фирма. Зам.-кметът Венцислав Христов й пожела още малки членове в семейството и то да се развива успешно в нашия обновен град. Юланда също получи специална грамота за първо бебе за общината, както и подарък за него.
През миналата година в ловешкото АГ-отделение са се родили 98 момчета и 111 момичета – общо 209 деца, съобщи д-р Стефан Чичев.

Община Ловеч, пресцентър
21.01.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.