В Ловеч от Коледа до 1 януари шест новородени момичета

 

 

д-р Снежина Опанова

Първото бебе в Ловеч за новата 2019 година се роди на 1 януари в 09.50 часа, съобщиха от АГ-отделението на МБАЛ „Професор д-р Параскев Стоянов“ АД.
Майката е Валентина Маркова (24 г.), от град Угърчин. Това е второ дете за семейството. Раждането е станало с ресекцио (повторно цезарово сечение), извършено от д-р Снежина Опанова.


Първото дете на Валентина преди време също се е появило с помощта на цезарово сечение.
Бебето е момиче, тежи 2 кг и 700 гр, дължина – 51 см. Майката се чувства добре след излизането от упойката.
Бебето, което отзнаменува края на миналата 2018 година, също е момиче и се роди на 31 декември в 11.50 часа. Майката Ана Чен (35 г.) е от ловешкия жилищен квартал „Здравец“. Раждането е преминало нормално, под грижите на д-р Опанова. Рожбата е с тегло 1 кг и 700 гр и дължина 46 см. И това е второ дете за ловешкото семейство.
Интересен факт е, че през коледните празници, на 24, 25, 26 и 27 декември, всеки ден се раждаше по едно момиче. Така че до 1 януари имаме общо шест новородени дами.
По традиция майките на родените деца на Нова година получиха цветя, бонбони и бутилка вино от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Подаръците вървят с пожеланието децата да растат здрави и умни, да обичат своето родно място, да бъдат силни ученици и голямата радост на своите родители.
Община Ловеч, пресцентър
01.01.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.