Ловешкият завод „Осъм“ АД с тригодишен договор с немските железници

 

Ловешкият завод „Осъм“ АД през изтичащата 2018 г. е подписал тригодишен договор с Deutsche Bahn за доставката на 18 нови детайла за железопътната инфраструктура на Германия. Това е съобщил пред в. „Капитал“ изпълнителният директор на дружеството инж. Милен Свиленов (на снимката).

Това е поредният нов голям клиент за ловешката леярна. През 2018 година техни клиенти са станали две индийски компании, за които вече се доставят детайли за заводите им в Европа. Любопитна подробност е, че едната от тях има собствена леярна в Индия и въпреки това за проекта си в Европа се доверява на ловешката фирма.
От 2018 година в серийно производство са влезли и няколко детайла за реактивни двигатели, които изправят дружеството – част от холдинговата структура на „Метал технолоджи груп“, пред сериозните изисквания за качество и безопасност на авиационната индустрия. Увеличават се и новите детайли за сектор енергетика. Фирмата доставя детайли за два завода на GE (Австрия и Франция). Siemens – Германия, също е възложила на ловешката фирма поръчки за две от подразделенията си. Следващият голям проект, който от „Осъм“ подготвят, е свързан с друг лидер в този бранш – АВВ.

През 2017 г. фирмата бележи ръст от над 11% спрямо предходната 2016, а приходите стигат малко над 21 млн. лв.
„Осъм“ АД е създаден за производство на отливки от темперован чугун – материал със сложна технология и висока енергоемкост. През 1985 г. става най-голямото и модерно предприятие за производство на отливки от сферографитен чугун на Балканския полуостров. След приватизацията си през 1997 г. „Осъм“ АД става част от „Група Технология на Металите акад. Ангел Балевски Холдинг“ АД.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.