Ловешки ученици събраха 1400 лева за лечение за учителка

Ученици от ловешкото училище „Васил Левски“ организираха благотворителен коледен базар в подкрепа на учителката по акордеон в Музикалната школа в Ловеч Латитинка Банева, която се нуждае от спешна операция в чужбина. Инициативата е на V „а“ и VII „а“ клас, които организираха базар с коледни сладки в училището в последния учебен ден от тази година. Дни преди това те призоваха родителите на учениците от цялото училище да участват, като приготвят сладки или други вкусни изкушения, които да се предлагат на базара.


„Радваме се, че родителите ни подкрепиха и сме им много благодарни. Толкова много баници, сладкиши, мъфини и различни вкуснотии бяха донесени, че се наложи след края на учебния ден да ги предлагаме в центъра на града“, разказа седмокласникът Иво-Константин.
Само в училище от коледния базар учениците събраха 826.61 лв., след което в центъра на града те събраха още 560.94 лв. или общата сума от инициативата бе 1387.55 лв. „Доволни сме, не очаквахме такава огромна подкрепа и сме щастливи“, каза още Иво-Константин.
Благотворителната дейност на седмокласници и петокласници, които сами организираха базара, продължава и утрешния ден.
В началото на новата година те са планирали да направят и благотворителен концерт в Ловчанско читалище „Наука“.
През школата по акордеон на Латинка Банева към читалището са преминали много деца и таланти, които пожънаха изключителни успехи не само в страната, но и на международна сцена.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.