Художникът Тихомир Витков представи арт вечеринка

Известният ловешки художник Тихомир Витков предложи на своите почитатели и заинтересованите граждани „Арт вечеринка“ – ретро спектакъл с музика, рисуване и специализирана информация. Това се случи на 18 декември вечерта в Ловчанското читалище „Наука“. Самият художник се прояви и като сладкодумен разказвач, декориран в специфичен костюм, сякаш взет назаем от дядо Горио на Балзак.


В началото Тихомир Витков разказа историята на някогашното изобретение фонограф, предшественик на грамофона. Публиката можеше да чуе как звучат старите грамофонни плочи.
След това музиката „оживя“ в изпълненията на новото трио за класическа и съвременна музика „Хармония“. Триото в състав Теодора Николова (пиано), Димитрина Дренска (акордеон) и Михаил Гущераклиев (кларинет) изпълни популярни мелодии от различни епохи и географски ширини.
През това време художникът рисуваше от своя ъгъл своеобразни графики, като действията му се прожектираха на видеоекран. С обяснителни думи се включи и актьорът Светлин Стойчев.
Сред публиката бяха и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС Петър Цолов.
Коледната атмосфера на вечеринката се поддържаше както от ретро-настроението по една отминала епоха, така и от желанието да се изгради един съвременен спектакъл с полезна информация, предназначена за младото поколение.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.