Откриха д-р Марио Шкодров мъртъв в Стара планина

 

26-годишният д-р Марио Шкодров е откритият на 12 декември мъртъв турист в Стара планина. Това съобщават от Александровска болница, където той е работил.
Мъжът бе издирван два дни в местността между хижите „Добрила“ и „Амбарица“ в Стара планина. На 12 декември в 15.10 часа тялото му бе намерено от спасители. Последният разговор с него бе проведен на 10 декември късно вечерта. В акцията участваха спасители от Ловеч, Троян, Сопот, Банско и Карлово.


В съобщението колегите му представят трудния път на един сирак по пътя на лекарската професия и изказват възхищение от личните и професионални качества на младия си колега. Той е не само отличен студент и амбициозен лекар, но не се колебае да помага в различни кампании на болницата и да лекува безвъзмездно, подчертават от лечебното заведение.
„С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му. Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет – София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех“ в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация „Направи добро – Александровска“ и партньори. От тази година младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“.

Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро“, гласи съобщението, публикувано във Фейсбук.“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.