Впечатляващ рождественски концерт в Ловеч

Впечатляващ рождественски концерт изнесоха два от водещите хорови състави в Ловеч – Смесен хор „Панайот Пипков“ при Ловчанско читалище „Наука -1870 г.“ и Женски хор „Достойно есть“ при Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Събитието стана на 12 декември вечерта в салона на Ловчанско читалище. Ръководителите на двете музикални формации Теодора Николова и Димитрина Дренска бяха поздравени от председателя на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов и зам.- кмета Венцислав Христов. Те връчиха на двете дами букети, поздравителен адрес от кмета Корнелия Маринова и по една икона на Света Богородица с младенеца.
„Благодарим за вълшебните мигове, които преживяхме тази вечер. Вие сте отделили от своето време и сте вложили много талант и труд, за да ни зарадвате с този концерт преди Коледните празници“. С тези думи към съставите се обърна председателят на ОбС Петър Цолов.
Програмата беше много богата, репертоарът – разнообразен. В концерта участваха и солистите Валерий Хомяков, Илина Рогашка, Стела Драгоманска, Христиана Петкова, Олга Цветкова и танцьорите Велислава Йорданова и Цветомир Цанков. На финала беше изпълнена популярната коледна песен „Тиха нощ, свята нощ“.
По време на събитието във фоайето на читалището можеше да се дарят средства за спешна животоспасяваща операция на преподавателя по акордеон Латинка Николаева Банева.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.