Най-важните ръководители на VOSS Automotive в Ловеч

От ляво на дясно Стойчо Стойчев, Щефан Ото, Томас Рьотинг, Корнелия Маринова, Роланд Вайс, Кай-Уве Ото, Цветан Георгиев и Николай Буровски

Над час и половина продължи срещата на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на 28 ноември вечерта с най-важните ръководители на стратегическия инвеститор VOSS Automotive (Германия).

В Ловеч пристигнаха д-р Томас Рьотинг (Dr. Thomas Röthig ), главен изпълнителен директор на VOSS Automotive , и д-р Щефан Ото (Dr. Stefan Otto), управляващ директор. Те бяха придружени от HR директора във VOSS Кай-Уве Ото, управителят на завода край Баховица „ФОСС аутомотив България“ Роланд Вайс и Стойчо Стойчев от дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към Българската агенция за инвестиции. В срещата взе участие и заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев.
По време на разговора бяха уточнени предстоящите действие от двете страни. Пълно съдействие във всички направления и бързо административно обслужване гарантира кметът Корнелия Маринова, като подчерта колко е важен проектът на VOSS Automotive за региона. Липсата на голяма индустриална компания в Ловеч принуди доста специалисти да търсят прехрана в съседни градове, а сега ще могат да се върнат, каза Корнелия Маринова.
Става дума за инвестиция за оборудване в размер от 15 млн. евро и наемане на 1000 служители до края на 2020 г. С това VOSS Automotive може да преобрази Ловеч. Компанията вече се настанява с 10-годишен договор за наем в помещенията на „Литекс моторс“ в „Баховица индустриален парк“. Там ще се изработва т.нар. селективна каталитична редукция, която намалява вредните вещества в изгорелите газове от дизеловите автомобили, за да отговарят на изискванията за Евро 6.
В света групата VOSS Automotive се разглежда като „скрит шампион“ в автомобилната индустрия, тъй като изработва множество компоненти за различни марки автомобили.
Гостите се интересуваха от наличната работна ръка, транспортната инфраструктура, дуалното обучение в местните училища, каквата е Професионалната гимназия по механоелектротехника.
В близко време ще бъдат открити информационни бюра на VOSS в село Баховица и градовете Ловеч, Плевен, Троян и Габрово. Там кандидат-работниците ще получават пълна информация. Ще се разпространява и информационна брошура.
Общината се ангажира да постави пътни информационни табели, насочващи към завода, както и да оптимизира градския транспорт за Баховица. Назначаването на работници ще става от януари 2019 година всеки месец на малки порции, уточни директорът по човешки ресурси Кай-Уве Ото.
Това е трета поредна официална среща в Община Ловеч с германските инвестирори. VOSS Group е машиностроителна корпорация, базирана в град Wipperfurth. Тя се състои от VOSS Holding GmbH +Co.KG с дъщерните й дружества VOSS Automotive GmbH и VOSS Fluid GmbH, както и от още дванадесет чуждестранни компании с производствени и обслужващи функции и локации за продажби.

Община Ловеч, пресцентър
29.11.2018 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.