Властта към протестиращите: Спазвайте правата на всички!

От Ловеч дойде обръщение към гражданите по повод организираните протести.  Да се спазват правата на всички граждани и на всички участници в пътното движение, защото както всеки има право на протест, така има и право на свободно придвижване – с този призив към обществото се обръщат участниците в работна среща в Община Ловеч, състояла се на 14 ноември.


В срещата участваха кметът Корнелия Маринова, зам.- кметът Даниел Колев, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР в Ловеч и главен инспектор Златин Михайлов – началник РУ на МВР в Ловеч.
Блокирането на пътищата и кръстовища, особено в края на почивните дни, възпрепятства много повече хора, отколкото участват в самите протести, бе изтъкнато по време на разговора.
Представителите на полицията се обръщат към участниците в гражданските протести да спазват всички законови изисквания, като направят необходимите уведомления и да посочват своите представители (коменданти), както го изисква Законът за събранията, митингите и манифестациите.
Посочено бе, че всеки може да изразява свободно своята гражданска или политическа позиция, но това не бива да пречи на правата на останалите български граждани.
Същевременно представителите на полицията призоваха да се спазва закона, защото само така може да се гарантира гражданския мир. От своя страна Община Ловеч ще съдейства със своите звена за осигуряване на добрия обществен ред и сигурността на всички граждани.

сн. Троян експрес

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.