На празника на Умаревци раздадоха курбан на 300 гости

Село Умаревци, община Ловеч, отбеляза своя празник на 29 септември, събота, с голяма обща трапеза, богата програма и традиционен курбан. Празникът се организира малко след Кръстовден (14 септември) и събра в слънчевия ден стотици жители и гости на площада пред кметството.

 

Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев. Двамата поздравиха лично почти всички присъстващи на трапезата, разговаряха с тях за техните проблеми и успехи.

 

Кметът на Умаревци Виктория Маринова откри празника и благодари на младите доброволци, които са помогнали за подготовката на събитието. Тя отправи думи на признателност и към Община Ловеч за финансовата подкрепа, както и към фирмата, която е съдействала.

Ловчанският митрополит Гавриил и отец Тихон отслужиха празничен водосвет. После те благословиха двата казана с приготвен вкусен курбан от телешко месо, предвиден за 300 гости.

В своето поздравително слово кметът Корнелия Маринова припомни, че нещата се случват, когато имаме вяра, когато Бог ни подкрепя и когато митрополит Гавриил е с нас.

Корнелия Маринова припомни какви важни неща предстоят за Умаревци – ремонт на две улици и на покрива на кметството, за което вече е избрана фирма.

Тя връчи поздравителен адрес на Виктория Маринова, в който се казва: „Имате ценна история, в нея са записани имената на вашите опълченци Никола Помов – Комитата, Марин Иванов, Тодор Цачев и Атанас Войводов. Имате богати културни традиции и съвременно административно обслужване. Пожелавам на жителите здраве и сили, за да работим заедно за издигането на жизненото равнище и да градим едно по-добро бъдеще за нашите деца.“

Празничната програма откри Духовият оркестър на Община Ловеч, последваха изпълнения на ФТГ „Гиздаво хоро“ от Умаревци, ДТС „Ловеч“ при НЧ „Бъдеще за Ловеч 2009“ и оркестър. Изпълненията бяха посрещнати с много аплодисменти, а веселието продължи до късно.

Община Ловеч, пресцентър

29.09.2018 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.