VOSS Automotive ще привлича и други инвеститори в Ловешко

Чувствайте се като у дома си – така кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 6 август 2018 г. в кабинета си представителите на германската фирма VOSS Automotive. От две седмици се знае, че фирмата ще инвестира в ловешкото село Баховица.
С вас нашето VOSS-семейство вече ще има 6 000 служители и за нас е удоволствие да работим заедно, подчертаха гостите.
На практика това е втора среща на ръководството на общината с немските инвеститори след опознавателната визита през март т.г. Този път в Ловеч пристигнаха Кай-Уве Ото, директор човешки ресурси и организация, и Роланд Вайс, директор производство.

Те бяха придружени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции, и Стойчо Стойчев от дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към същата агенция. От страна на домакините в разговорите участваха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.
Гостите разказаха, че са основали ново предприятие за Ловеч и са наели производствена площ в завода в Баховица. От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират нови машини на стойност 7 млн. евро, което ще продължи около два месеца.
От шест седмици се провежда интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия.
През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява. Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.
VOSS е фирма, която създава работа и за други фирми от региона, подчертаха гостите.
За нас VOSS Automotive е стратегически инвеститор за региона и ще положи основите и за други инвестиционни планове, каза Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции. Затова ще продължим нашата усилена работа за този регион и ще създадем една добра история, която може да се разказва за нашата страна, допълни Стамен Янев.
Ще бъдем оперативни като администрация и ще помогнем за съкращаване на времето за преорганизацията на производството , като общината ще съдейства за бързо административно обслужване, подчерта кметът Корнелия Маринова. Обсъдени бяха транспортните връзки между град Ловеч и Баховица и как могат да се оптимизира, тъй като това са външни доставчици на услугата.
Община Ловеч, пресцентър
06.08.2018 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.