Три години без Красимир Крумов – Грец

ВЪЗПОМЕНАНИЕ

На 31.07.2018 се навършват
3 година без

КРАСИМИР КРУМОВ – ГРЕЦ
1955 – 2015

„…Духовните люде биват два типа.
Едните са изтънчени, отвлечени от житийното, чужди на преходността. Другият тип, обратно на първите, са естествени, част от тайните лъчи на живота.
Когато срещнеш естествен човек, виждаш, че земното съществуване може да бъде необятно. Осъзнаваш, че животът не се разиграва върху спекулативни межди. Получаваш достъп до живите форми, гледаш пронизаното от скрит глас битие.
Хората от първия тип се срещат по-често. Хората от втория тип се срещат рядко. Щастие е, ако Господ ти прати такъв човек за спътник…“

НАПЪЛНИ МИ СЕ ДУШАТА
Какво вещае този израз – напълни ми се душата? Всеки от нас го е казвал и знае за какво става дума. (Всъщност дали всеки?)
Какво се пълни и с какво се пълни? Нека да забележим, че душата не е безкрайна, както ни се иска. И слава Богу. Душата е всъщност малък съсъд. Но това, което се намества в нея, е безкрайно…
…Никога не казваме за нещо, което сами сме извършили или рекли – напълни ми се душата. Казваме този странен израз винаги спрямо чужди думи и дела. Това означава, че ние хората не сме си толкова чужди, колкото подозираме. Любовта всъщност ни свързва, излизайки от едно тяло, докато другото тяло й подава съсъд, където тя да се деплъти. От думи и дела отново да се превърне във вълшебен дух.

Из „Неведоми пътища“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.