Облаци местят „Танцът на вятъра“ от крепостта на площада в Ловеч

Променя се мястото на спектакъла „Танцът на вятъра“, който вместо на откритата сцена на крепостта ще се състои на сцената на пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ в Ловеч. Началният час е същият – от 18.30 часа, на 18 юли, а входът е свободен.


Причината за промяната е възможността за евентуални валежи.
Концерт-спектакълът на трупата „Танцът на вятъра“ от Стара Загора е съвременна интерпретация на българското фолклорно наследство. Двете извечни начала – ритъмът на живота и силата на любовта, си дават среща в една емоционално наситена картина. Стилът на формацията носи онази непринуденост и лекота на общуване със зрителя, с която вятъра докосва всеки един от нас.
Формацията „Танцът на вятъра“ е свободно творческо сдружение, създадено през 2000 г., обединило творци от няколко поколения с професионален опит в българския фолклор. Състои се от 17 професионални танцьори, завършили Националните училища за танцово изкуство в София и Котел. Много от тях продължават обучението си в Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив, специалност хореография и режисура.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.