Специализираният наказателен съд гледа делото срещу бившия кмет Минчо Казанджиев

Специализираният наказателен съд ще гледа днес, 17 юли 2018 г., делото срещу бившия кмет на Ловеч – три мандата, Минчо Казанджиев, съобщи БНР.

Той е обвинен в безстопанственост в особено големи размири. Обвинението срещу Казанджиев е повдигнато от Окръжната прокуратура в Ловеч заради закупено от общината атракционно влакче за 360 000 лева по проект, финансиран с европейски средства.
Разследването е установило, че спечелилата обществената поръчка фирма не е разполагала с такова влакче, което да отговаря на поставените условия и е представила преправени документи относно техническите параметри и характеристики на влакчето, за да отговори на изискванията на техническото задание на обществената поръчка. Доставеното влакче, което на практика не е използвано, е било прието без да са направени тестове и проби, като не е извършена и проверка дали реалните му параметри отговарят на тези, заложени в обществената поръчка.
Освен бившия кмет на Ловеч, пред съда ще застанат и управителят на фирма, спечелила обществената поръчка за доставка на атракционно влакче за общината, за документно престъпление и ръководителят на проекта – за безстопанственост и документално престъпление.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.