Пътническият влак от Троян за Горна Оряховица в сряда удари товарен камион

 

Пътническият влак от Троян за Горна Оряховица в 16:45 ч. на 11 юли, сряда, удари товарен камион (ТИР) на врачанската фирма „Ташев транс“ на прелеза в промишлената зона на Троян, съобщи Т 21. Машинистът на композицията с един вагон натиснал спирачки, но не успял да спре, врязал се в камиона и го влачил около 20 метра.


За щастие ударът е попаднал зад шофьорската кабина и водачът на ТИР-а се отървал невредим. Не е пострадал и никой от машинистите и тримата пътници във влака. Семафорът е светил червено, имало е и звуков сигнал, но явно водачът го е пропуснал. „Завих бавно от пътя и навлязох в прелеза, но слънцето грееше срещу мен и не видях светлините на семафора. Вече бях на релсите и нищо не можех да направя“, споделя шофьорът, който идвал да натовари един палет мебелна продукция на „Рико Стил“. Сблъсъкът е точно под кабинета на собственика на голямата мебелна фирма Христо Йовчевски и пред очите му. „Шофьорът зави и навлезе в прелеза, но явно не видя червената светлина. Доброто в лошото е, че няма пострадали хора, всичко друго е поправимо“, коментира г-н Йовчевски, който вече бе осигурил свой автомобил за тримата пасажери – баба и внучка от с. Йоглав, Ловешко, и възрастна жена от Горна Оряховица.
От удара с влака камионът се бе „усукал“ на релсите, а покрай него се бе разпиляла стоката му. По-късно с техника бе освободена линията. Щетите тепърва ще се изчисляват. Няма човешки щети. В пътнически влак със стара дизелова мотриса с един вагон и трима пътници се движел от 30 км/час. Катастрофата на може би най-спокойния жп прелез по цялото трасе на линията от Троян до Горна Оряховица.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.