Оркестърът на Тотко Рогашки представи блестящо Ловеч във Франция

Младежкият духов оркестър и мажоретен състав на Ловеч с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки се представи блестящо на едноседмично турне във Франция. Известният в цяла Европа състав бе поканен на фестивала във Вилфранш-дьо-Руерг, който се състоя на 22, 23 и 24 юни. Участие взеха и състави от няколко френски града, както и от Словакия и Италия.


Ловчалиите се представиха с богат репертоар, който включваше парадни маршове, поп и евъргрийн песни. А изпълнението на българската фолклорна музика предизвика изключителен интерес сред публиката.


Приятно впечатление направи и фактът, че по-голямата част от музикантите са в ученическа възраст. От своя страна двата мажоретни състава, групирани в две възрастови групи, придадоха колорит и изящество към изпълненията на оркестъра.


Емоционално преживяване бе и множеството запознанства и приятелства, които ловешките деца създадоха с останалите участници във фестивала. В резултат всички оркестри, завладени от вълшебството, наречено музика, се събраха да свирят заедно. Така подариха незабравимо изживяване, както на публиката, така и на самите себе си.


Скъпо ценени и топло изпратени, нашите представители се завърнаха с много покани за още турнета в различни страни.Сега съставът се подготвя за участие в най-големия музикален фестивал в Гърция.
Пожелаваме им още много успехи и искрено благодарим за достойното представяне на града ни зад граница!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.