Шестима от Ловешкия затвор с дисциплинарни проверки заради бягството

Дисциплинарни проверки срещу 6 длъжностни лица от затвора в Ловеч ще бъдат образувани – това предлага специалната комисия, назначена от Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в правосъдното министерството. Причината е бягството от работа на външен обект на рецидивиста Борис Ангелов, съобщи БНР.


Сред предложените за наказание са началникът на затвора и заместникът му. От 2016 г. директор на затвора е Розалина Ганекова.

Другите в списъка са началникът на сектор „Социална дейност и възпитателна работа“, социалният инспектор на затвора и началникът на общежитието „Полигона“ и социалният инспектор там.
Според проверяващите до бягството се стигнало след пропуски и грешки. Една от тях е липсата на комуникация и екипност в дейността на служителите, имащи отношение към изготвяните становища за правния статут на лишените от свобода. Комисията установила, че становището от социалния инспектор на затвора е формално и противоречи на доклад на друг социален инспектор. С оглед на присъдата за блудство и грабежи не са отчетени характеристичните данни и стойността на оценката от рецидив при назначаването на Борис Иванов на външен неохраняем работен обект. Установено е още, че той не е имал адаптационен престой в затворническото общежитие, през който да се наблюдава неговото поведение, преди да бъде изведен на външния обект.
Това е станало два дни след като е бил прехвърлен от затвора в Ловеч в местното затворническо общежитие „Полигона“, съобщават от Министерството на правосъдието.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.