Затворник избяга от ловешкия затвор

Затворникът Борислав Иванов (48 г.) от Добрич, който е бил на режим в затворническо общежитие в Ловеч, е избягал от работен обект около 10:30 на 21 юни. Това съобщи БНР. Министерството на правосъдието даде извънредна пресконференция по темата.


Борислав Иванов е лежал в затвора за изтърпяване на 13-годишна присъда за блудство и измами. В затвора е от 2011 година и след като са изтекли седем години от началото на наказанието му, е бил променен режимът му, по думите на заместник правосъдния министър Николай Проданов, напълно по правилата, в по-лек режим и е бил преместен в затворническото общежитие, където от началото на месеца днес той е бил на работа заедно с още четирима затворници във фирма в покрайнините на Ловеч, която е без външна охрана, но сигналът за бягството е подаден от собственика на фирмата, така че – смята Проданов, няма причини да му се търси отговорност. Издирването му продължава.
Проданов призова случаят да не се драматизира, въпреки че призна, че в процеса на бягството от Централния софийски затвор на Владимир Пелов и Радослав Колев – нещо, което залегна и във вота на недоверие, който внесе БСП срещу правителството, обществото е станало особено чувствително по тази тема. Призова и хората да кажат, а и политиците да вземат решение трябва ли да имат право затворниците да работят. Самият той беше на мнение, че това е начин за превъзпитание и не бива да бъде променяна тази възможност.
БСП поиска министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на правосъдието Цецка Цачева да бъдат изслушани на утрешното заседание на парламента за новия случай на избягал затворник.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.