Обвиненият Минчо Казанджиев остава в БСП, от ГЕРБ не приемат този двойствен морал

 

Обвиненият в безстопанственост бивш кмет на Ловеч Минчо Казанджиев остава в БСП, стана ясно от декларация на БСП Ловеч. За червената партия той е „един от най-успешните общински кметове в България“.

Настоящият кмет на Ловеч Корнелия Маринова отхвърли всички маньоври с категоричното: „ В ГЕРБ не приемаме този двойствен морал“.

Местните социалисти са в тих ужас от създалата се патова ситуация – защото Казанджиев е подал оставка като областен лидер на БСП докато се произнесе специализираният съд, но тя не е приета. Толкова са объркани, че търсят подкрепа от Бойко Борисов,като напомнят: „За рязането на ленти и откриването на обекти по време на неговите мандати (на Казанджиев – бел. ред.), в Ловеч са идвали не един и двама министри на ГЕРБ, като работа му е била оценена високо и лично от действащия министър-председател.“
С цялото си поведение БСП Ловеч всъщност защити не просто „своя човек“ ( в момента банкер и лидер на „Ротари“). Защити безстопанствеността и срастването на властите, тъй като няма сили да изчака решението на съда – това се коментира в Ловеч. Защото излиза, че един от най-успешните червени кметове отива в съда. А какво да кажем за останалите кметове на БСП?, питат се хората.
Двамата политически противници размениха своите тези в разговор по БНР.
„Обвинението към мен е несъстоятелно, заяви на 18 юни в интервю за предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“ бившият кмет и общински лидер на Ловеч от квотата на БСП Минчо Казанджиев. Както е известно, той е обвинен и отива на съд за безстопанственост.„Няма нещо, което може да ме притеснява. Аз вярвам в безпристрастността на българския съд“, каза той в ефир. „Проектът, за който съм обвинен, касае туризма в Ловеч – изграждане на туристически обекти с цел градът ни да стане по-привлекателен. В този проект е включена Градската баня, която беше почти срутена, а в момента е един прекрасен обект, който миналата или по-миналата година получи приза „Сграда на годината“. Червеното влакче на стойност 360 000 лева работеше, но не по този терен, който беше определен, тъй като възникна срутище в тази улица и заради това то започна да работи в града. Аз лично не съм подписвал никакъв документ за приемането му, но това няма значение. Нося своята отговорност и вярвам на екипа, който работеше с мен. Обвинението срещу мен е, че не съм замервал с ролетка размерите на този влак. Аз бих бил радостен, ако някой успее да каже, че в някой от градовете, в които са доставени такива влакчета, някой мой колега е мерил с ролетка. Не са такива принципите при приемането на обекти, както с европейски, така и с бюджетни средства“, обясни Минчо Казанджиев.
В ГЕРБ не приемаме двойствен морал, отвърна Корнелия Маринова, кмет на Ловеч. „Когато беше повдигнато обвинение към общинската съветничка от ГЕРБ, веднага започна една люта атака спрямо нея. Ние се разграничихме, защото не приемаме действия на наши членове, които са в нарушение на правилата, дори когато има съмнения за това и те не са доказани по съдебен ред. В случая обаче имаме не просто повдигнати обвинения, не просто внесен обвинителен акт, а извършена инспекция от Агенцията за финансова държавна инспекция. Имаме наложени актове за административно нарушение, наложени глоби за това, имаме черно на бяло написано, че приетото влакче има параметри, които не съответстват нито на проекта, нито на обявената обществена поръчка. По този повод ние водим и дело срещу доставчика на влакчето и вярваме, че ще можем да възстановим сумата, която Община Ловеч е платила, а това са близо 360 000 лева“, каза Маринова.
Цялото интервю на Диана Янкулова с Минчо Казанджиев и Корнелия Маринова можете да чуете тук

http://bnr.bg/post/100985028/mincho-kazandjiev-obvinenieto-kam-men-e-nesastoatelno

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.