Ромско нападение в Угърчин, двама арестувани (обновено)

Трима пияници от ромски произход с ножове и брадва са нападнали работници, ремонтиращи оградата на училището в Угърчин на 11 юни, съобщи dnes.bg. Информацията бе потвърдена от полицията, която не съобщава подробности, тъй като разпитваше свидетели и пострадали.


Днес в Угърчин има засилено полицейско присъствие, през нощта жандармерия пазеше входовете.
Екшън-изпълнението се разиграло около 13 часа в понеделник, разказа директорката на училището Олга Петрова.
Четирима работници, които поправяли оградата, безпричинно били атакувани от преминаващи трима видимо пияни младежи. С псувни и обиди ромите погнали работниците с ножове и брадва.
Те пък побягнали към сграда на училището, за да се скрият, но нападателите успели да счупят стъклопакета. От разхвърчалите се стъклата пострадали Тони Кочев и негов колега – те били прегледани и превързани в Спешна помощ.
Свидетели на грозната сцена станали деца и граждани. Те разказали, че преди да стигнат училището пияните имали спречкване с други жители на Угърчин. С това „подвизите“ им не свършили, нито желанието за конфронтация.
След като бягайки напуснали полесражението, агресивното трио влязло в къщата на възрастен мъж, за да се саморазправя и с него. На улицата при оттеглянето си блъснали старица, която е с охлузвания.
Полицията издирва нападателите, чиято самоличност е известна, работи се по изясняване на случая. По-късно стана известно,че двама вече са арестувани. Имало е опит за отмъщение, запалена е и къща, съобщи БНР.

По-късно полицията съобщи:

Трима жители на гр. Угърчин, на възраст 31,24 и 23 години, са започнали с непристойното си поведение около 12.30 часа вчера, когато последователно нахлули на четири адреса в града: на ул. „Табашка“ и ул. „Йордан Йовков“ и в задния двора на СУ „Св. Климент Охридски“. По пътя си групата е унищожавала прозорци, телевизор, монитор и декоративни саксии. На два от адресите нападателите са заварили възрасни мъж и жена, на които са нанесли леки телесни повреди. Групата стигнала и до двора на местното училище, където влязла в конфликт и последвало сбиване с двама работници, извършващи ремонтни дейности там.

Тримата мъже нахлули и в заведение в Угърчин, отправили заплахи към персонала  и си тръгнали с каса бира и 8 кутии с цигари.

В хода на предприетите полицейски действия са задържани двама от мъжете /на 31 и 23 години/, продължава издирването на третия участник в хулиганските прояви. С цел недопускане нарушаване на обществения ред в града, на място дежурят полицейски екипи. Случаят е докладван незабавно на Районна прокуратура Ловеч, образувани са досъдебни производства по чл.325, ал.1 от НК и чл.198, ал.1 от НК, а работата по тях  продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.