„Бум“ на новородени в Ловешкия зоопарк

 

„Бум“ на новородени животни се наблюдава в Ловешкия зоопарк, съобщи директорът д-р Ивайло Станков. Сред най-новите обитатели са малко бизонче и маймунче.


Женското бизонче се роди в 13.30 часа на 10 юни, майката е Евридика, а бащата – Херкулес. За три години и половина паркът може да се похвали като рекордьор по плодовитост сред тези едри чифтокопитни, защото това е третото бебе-бизон. Първите две бизончета са мъжки. В клетката на маймуните от вид „Зелена морска котка“ от месец и половина също има нов член – известната майка Бочка се сдоби с малко маймунче. Предстои неговото кръщаване, ще помолим някой от посетителите да му даде име, каза директорът на зоопарка.
Причината за тази плодовитост се крие в положените грижи и добрата храна, защото каквото съм поискал от кмета на Общината, веднага е осигурено, уточни д-р Ивайло Станков.
През последната седмица фауната на парка се е обогатила още с три лопатарчета и две еленчета (от вида японски елен). Има още две новородени сърнички и пет малки муфлончета, съобщи д-р Станков.
Миналата година по това време зоопаркът се похвали и с бебе як от женски пол. Як не беше се раждал от близо 20 години.
Зоологическата градина в Ловеч е втора по големина у нас след столичната. В нея се отглеждат близо 400 животни от 60 различни вида.
Община Ловеч, пресцентър

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.