Корнелия Маринова: Изключително полезен бе разговорът в Луковит на младите хора с еврокомисаря Мария Габриел и министър Красимир Вълчев

Изключително полезна среща-разговор между младото поколение и водещите личности в дигитализацията и образованието, така кметът на Ловеч Корнелия Маринова коментира първия в България граждански диалог за „Дигиталното бъдеще на Европа“, провел се в Луковит на 25 март.


„Чухме гласа на младите хора, чухме от еврокомисаря Мария Габриел какви предизвикателства ни очакват, както и какво ще става в образованието според министър Красимир Вълчев. С моите колеги-кметове изразяваме готовността да отговорим на тези предизвикателства и задачи. Ясно се подчерта, че учителят е най-важното звено на образованието и както и да дигитализираме процеса, на практика човекът е незаменим“, обобщи кметът на Ловеч.
По време на събитието областният управител Георги Терзийски обяви откриването на две пилотни школи на „Телерик Академия“ – в Ловеч и Луковит.
В събитието в хотел „Дипломат плаза“ участваха още депутатът Калин Василев, кметове от областта, директори на училища. В началото бяха наградени ученици от страната, станали победители от Националното състезание по математика.

Повечето въпроси на присъстващите бяха зададени по телефоните чрез онлайн приложението slido, имаше и запитвания по микрофон. Интересите на младите бяха изключително широки – от нивото на цифрови умения на младите до фалшивите новини, от битовите условия в училищата до дигитализацията на учебниците. Модератор на разговора бе журналистът Евгения Атанасова, дългогодишен служител в БНТ.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.