Д-р Антонио Маринов вече с домашен арест

Окръжният съд в Ловеч постанови домашен арест за задържания директор на Районната здравноосигурителна каса в града Антонио Маринов, предаде БТА. Той бе задържан на 15 март с обвинение за длъжностно престъпление за неправомерно превеждане на почти един милион лева на МБАЛ „Кардиолайф“ – Ловеч, с което е ощетил бюджета на касата.


От прокуратурата поискаха постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за Маринов, но съдът не уважи искането. Той има чисто съдебно минало, освен това майка му е болна.
От прокуратурата го обвиняват за два договора между РЗОК и частна кардиологична болница, с което държавата е ощетена за близо 1 млн. лева
Магистратите приеха изложеното от обвинението, че Маринов е нарушил пет закона при подписването на договорите с частната болница, по които са изплатени сумите, но отхвърли мотивите на прокуратурата, че са налице предпоставки той да извърши друго престъпление или да въздейства на свидетели по делото.
Според адвокат Румен Константинов директорът на касата не е извършил престъпление, а парите са били превеждани по договори за реално извършена дейност по клинични пътеки. В съдебната зала обвиняемият също обясни действията си. От прокуратурата не посочиха дали ще обжалват мярката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.