Млади творци представят изложбата „Пост памет“ във вторник

 

Млади творци търсят истината за близкото минало чрез изкуството си. Това може да се види в предстоящата изложба на авторите Красимира Буцева (фотография) и Мартин Трифонов (скулптура), наречена „Пост памет“. Откриването е на 13 март 2018 г. от 17.00 часа в Художествена галерия Ловеч с дискусия с авторите, Екатерина Бончева, Комисия по досиетата и Корнелия Маринова, кмет на гр. Ловеч. Експозицията ще бъде отворена до 31 март 2018 г. Обединяващата тема е паметта за лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч.


Гост на събитието със съдействието на фондация „Софийска платформа“ ще е Екатерина Бончева, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, накратко наричана Комисия по досиетата. Известният изследовател ще говори за своята работа върху архивните документи за концлагера край града, познат със своята жестокост по времето на комунизма. Модератор на дискусията е политологът Луиза Славкова от фондация „Софийска платформа“. След събитието ще има свободен разговор на чаша вино.
Красимира Буцева е студент по фотография в университета в Портсмът, Великобритания. През 2016 г. тя дойде в Ловеч с фотоапарат и след прочетени книги, за да търси следи от миналото в лагера на смъртта „Слънчев бряг“. Другият участник в изложбата Мартин Филипов е млад творец, син на известния актьор Филип Трифонов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.