Кметът на Троян се извини за преустановената автобусна линия София – Ловеч – Врабево

Кметът на Община Троян Донка Михайлова с писмо до кмета на Община Ловеч се извини за възникналия казус с преустановена автобусна линия София – Ловеч- Врабево.

„Община Троян оценява пропуска за своевременно подаване на информация до Община Ловеч, за което се извинява за причиненото неудобство на пътуващите по линията. Информираме Ви, че съгласно проведените процедури по Закона за обществени поръчки, считано от 01.03.2018 г. фирма ЕТ „Импорт Експорт 2000 – Величко Великов“, гр. Плевен ще извършва превоза на пътници по гореспоменатата линия.“

От писмото става ясно, че фирмата превозвач ЕТ „Грация – Геновева Краева“ преждевременно е прекратила договора си с Община Троян, считано от 05.01.2018 г. Предвид изтичане срока на договорите на 1.03.2018 г., Община Троян още през месец ноември своевременно е пуснала в ход процедурите за избор на изпълнител по открита процедура: „Извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от Републиканската транспортна схема, Областната транспортна схема на Ловешка област и Общинската транспортна схема на община Троян по обособени позиции“ съгласно Закона за обществени поръчки.

Както съобщихме по-рано, спирането на линията предизвика въпроси и питане до Община Ловеч, тъй като гражданите вече не могат да ползват три курса на ден до столицата и обратно.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.