Спряха автобусната линия Врабево – Ловеч – София без предупреждение

Във връзка с преустановени автобусни линии за София и по повод запитване на граждани, Община Ловеч заявява, че няма пряко отношение към създадения проблем. От 7 януари т.г. е преустановено изпълнението на линията София – Ловеч – Врабево, която е от квотата на община Троян. За промяната не беше своевременно подадена информация от Община Троян и това предизвика въпроси сред пътуващите.


Според обществената поръчка превозвачът трябваше да изпълнява четири курса дневно. Автобусът от Врабево потегляше от Ловеч за София в 6.50, 9.30 и 12.00 часа и съответно се връщаше следобед обратно към Ловеч и Врабево.
В момента никой превозвач не изпълнява тази линия до сключването на нова обществена поръчка от Община Троян. Този факт доведе до неудобство за пътниците, които разчитат на превоз в тези часове.
Община Ловеч отправи молба към кмета на Община Троян за ускоряване на процедурата за възлагане изпълнението на автобусната линия, за да са информирани гражданите за датата на започване на превозите.
Относно твърдение в писмо до Община Ловеч, че курсът в 06.00 часа от Ловеч за София не се изпълнява, трябва да кажем, че това не отговаря на истината. Автобусната линия София-Ловеч е възложена от Община Ловеч на ЕТ „Грация – Геновева Краева“ след проведена процедура по ЗОП. По нея се изпълняват всекидневно по три курса – в 06.00 ч., 08.30 ч. и в 13.00 ч. от Ловеч до столицата.
Другият превозвач в това направление е „Витоша Експрес“, чийто автобус тръгва от София в 9.00 часа, а от Ловеч обратно за столицата в 16.00 часа.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.