Коледната елха в Ловеч светна празнично, този път във Вароша

elha 1

Коледната елха в Ловеч светна празнично на 7 декември, като събитието за първи път се състоя на пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ зарази ремонта в центъра, съобщиха от общината. Кулминацията настъпи с обратното броене на събралото се множество пред откритата сцена, както и с пищна заря. В церемонията взеха участие кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.


„Спомням си, че точно преди една година този площад обявих, че през 2017 година започваме големия процес на реновация на нашия град. И сега обещавам, че догодина по това време градът ще изглежда по-различен и по-хубав“, посочи в своето празнично слово кметът, който беше и домакин на празника. После Корнелия Маринова припомни, че най-добрият от всички подаръци около всяка коледна елха са щастливите хора, обичта и любовта, затова пожела на всички весели коледни празници.
За празничния конкурс ученици от 1 до 4 клас саморъчно бяха изработили украса за елхи, които бяха изложени пред сцената. Наградата за най-добра коледна премяна спечели елхата на децата от ОУ „Димитър Димов“. Те бяха наградени от кмета Корнелия Маринова, а асистенти бяха Кралицата на Ловеч за 2017 г. Габриела Крекманова и лицето на Община Ловеч – Стефани Аргирова. Габи и Стефи асистираха и при награждаването на останалите участници.
В програмата участваха Общинският духов оркестър с диригент Тотко Рогашки, балет „Ралица“, вокална група от ОУ „Христо Никифоров“, младежки танцов състав „Ловеч“ при Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс и други. Празникът завърши с кръшно народно хора на площада.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.