Йосиф Сърчаджиев ще работи в Ловешкия театър

Йосиф Сърчаджиев

Известният актьор и театрален режисьор Йосиф Сърчаджиев ще бъде назначен в Ловешкия театър, научи НГ. Той ще работи за сцената като режисьор,  плътно до него е и съпругата му Райна Томова, известен сценарист. Така възрастовата палитра в Ловеч се разширява – досега тук работят предимно млади колеги като Ана Батева и Кристиана Бояджиева.

В Ловеч Йосиф Сърчаджиев като гост-режисьор вече се представи успешно с постановките „Опечалена фамилия“ и „Рогоносци“. Да акустира трайно в града край Осъм навярно има заслуга директорът на театъра Цвятко Стоилов, както и фактът, че семейството има къща в близкото село Кирчево.

Йосиф Сърчаджиев е роден през 1945 г. в София в семейството на режисьора Стефан Сърчаджиев. През 1970 г. завършва актьорско майсторство. Работил е в театрите в Сливен, Кюстендил, Бургас и София. Известен от десетки филми като „Черните ангели“, „Време разделно“ и „Изпепеляване“. През 2004 г. Сърчаджиев получава тежък инсулт, от който се възстановява в продължение на години. През 2013 г. взима участие в българския сериал „Дървото на живота“, излъчван по ТВ7.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.