Училище „Св. Климент Охридски“ в Ловеч отбеляза своята 124-годишнина

 

Ловешкото средно училище „Св. Климент Охридски“  отбеляза своята 124-годишнина в петък с традиционен празник в училищния двор пред паметника на своя патрон, съобщиха от общината. Това стана ден по-рано, тъй като БПЦ отдава почит на Свети Климент, архиепископ Охридски,  на 25 ноември, събота.

„С любов и преклонение Свети Климент е наричан още от древните житиеписци „велик отец и светилник за всички българи“. Светлината, разпръсната преди 11 века от него, озарява и днешния ден на 13 вековна България. Писмеността, която той е разпространявал, днес се ползва от 300 милиона по целия свят, включително и в Европейския парламент, където Кирилометодиевите букви са сред официалните азбуки“, изтъкна в словото си директорът Валери Христов.

Поздравителен адрес от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи заместник-кметът Даниел Колев. В него се казва:  „Пожелавам на целия колектив от педагози и ученици да обичате българското слово със същата воля и плам! Преодолявайте с труд и ум препятствията, като постигате нови успехи! Така нашите ученици ще бъдат  продължители на вековната традиция и достойни граждани на Родината!“

После директорът на училището награди отличилите се ученици в различни състезания и олимпиади, проведени по-рано. Тържеството бе разнообразено с изпълнения на мажоретен състав, рецитатори, изпълнение на популярни песни. На края присъстващите поднесоха цветя пред паметника на Свети Климент Охридски.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.