Мотоекшън разтърси Дълбок дол, Троянско

 

 

Продължават коментарите за „ATV Challenge Cup & X-Cross 2017“. Мотоекшънът се проведе от 10 до 12 ноември, като на старт застанаха 70 състезатели на възраст от 5 до 58 години. Възобновената офроуд-надпревара беше съпроводена от много емоции, наточени машини, многобройна публика, подготвени и нахъсани състезатели, специално изградени изкуствени препятствия, скокове и скоростни отсечки на уникалната пистата в троянското село Дълбок дол.


Във финалните серии първи на старт застанаха най-малките представители от клас JUNIOR, с 5 обиколки на специално подготвено трасе за най-младите състезатели с четриколки и мотори. В клас МОТО JUNIOR първи е състезателя от мото клуб „Junior Team Troyan” Дениз Асанов с Кawasaki КХ 65, следван от Томислав Йорданов от Девня с КТМ SX 65 и Павел Доневски от „Junior Team Troyan” с КТМ 65 CROSS. Грациозната Мария Боровска е втора в клас ATV JUNIOR. Тя е член на клуб „4×4 Adventure”, с Yamaha 250 и получи и специалния приз JUNIOR WOMAN. Иначе победител в този клас е Венци Николов от Девня с Honda TRX 450.


След изключително напрегнатата надпревара в клас ATV Hobby, с време 8 минути и 16 секунди за 5 обиколки, първи финишира Николай Николов от Девня, с много малка разлика от следващите двама. Второто място е за състезателя от клуб „4×4 Adventure” Ивелин Червенков, а третото място заслужи Мирослав Сираков от Троян, само на 25 секунди след победителя. Едновременен старт на 11 мощни машини с 11 яростни състезатели в 6 обиколки изпълнени с много адреналин и емоция предложи битката в клас АТV Expert. Много атрактивно преминаване през дерето, районът с голяма денивелация, хлъзгави и мокри участъци, но и много професионализъм и майсторски умения на състезателите. Победата извоюва Мартин Милев от клуб “Factory Racing” с Yamaha 450 и време 16:35 минути. Следван от двама представители на клуб „4×4 Adventure” – Красимир Колев и Павел Кашов.


Най-масовият старт беше на мотоциклетистите в клас Hobby, с изключително атрактивни преминавания на препятствията и красиви скокове. Първенец стана Марио Колев с Honda CRF 450, изпреварил своя съотборник Райко Колев (Troyan Racing), със същата машина и време 8:28 минути. Трети остана Красимир Петков с минимална разлика от 2 секунди. Безапелационна победа в клас MOTO EXPERT спечели най-добрият български състезател по хард ендуро Теодор Кабакчиев. С чувствителна разлика от 3 минути второто място е за Димитър Митов от Търново, а третото за Тихомир Иванов от Troyan Racing. Единственият в клас UTV достигнал до финала, но в същото време дал най-добро време от всички състезатели за 6 обиколки на трасето е победителят в Източно-европейския шампионат за 2016 година Николай Гочев.
Атрактивни и аплодирани бяха и състезателите в клас Buggy и Super Buggy. Първи в клас Buggy стана Ивелин Иванов от Търговище, а в клас Super Buggy триумфира Красимир Куманов с AUDI 1.8. Както винаги специални награди получиха дамите участвали в офроудсъстезанието. При мотористите се отличи Ина Джамбазова , а при ATV състезателите Рени Хистова, на 5-то място в крайното класирането.
Информацията и снимките са на сайта auto.offnews.bg

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.