Водосвет в понеделник край село Микре

 

Цялото ръководство на Община Ловеч участва в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия – 19 ноември. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметовете Цветан Георгиев, Даниел Колев и Венцислав Христов, както и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, сведоха глава и поднесоха цветя на тротоара пред ОУ „Васил Левски“.


В церемонията взеха участие и заместник-областният управител Илиян Тодоров и началникът на РУ на полицията в Ловеч Златин Михайлов.
На това място преди години загинаха деца в пътно-транспортно произшествие.
По-рано в неделя ръководството на Община Ловеч участва в специалната панихида, която Ловчанският митрополит Гавриил отслужи за упокой на душите на загиналите в катастрофите в петък и събота. Припомняме, че в три последователни инцидента на главен път София – Варна в отсечка от 15 км на територията на Община Угърчин загинаха общо 11 човека, между които и едно дете.
Кметът Корнелия Маринова сподели, че се е помолила за упокой на тези невинни души, за повече разум, отговорност и смирение от водачите на МПС. Помолих се и за повече отговорност и грижи на родители и педагози, да бъдем взискателни към децата си и да не ги допускаме без необходимата подготовка и документи да хващат волана, допълни кметът.
Същевременно стана ясно, че в понеделник, 20 ноември, от 11 часа Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи водосвет за прогонване на всяко зло от живота на човека. Мястото на церемонията ще е близо до главния път край село Микре, където в петък имаше девет жертви. Кметът на Ловеч е отправил покана към всички други общински кметове в Област Ловеч и те са потвърдили участието си.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.