Черна серия – 11 жертви от три катастрофи в Ловешко

 

В петък при челен удар загинаха 9 души от Перник

Черната серия в дъждовните дни в Ловешко бе утежнена с още една, трета катастрофа, случила се към 19 часа на 18.11.2017г.   Ударът е между камион и лек автомобил на главен път София-Варна в района на село Български извор. Жена е починала на място, а други двама души – мъж и жена, са транспортирани в ловешката болница с наранявания. Движението в района на катастрофата е затруднено.
Това е трета катастрофа с жертви за два дни в един и същ участък. Общата бройка загиналите стигна 11. Ранени са над 20 души, повечето от петъчния инцидент.


Днес по-рано в пътен инцидент в същия участък, край с. Сопот до бензиностанцията, загина 13-годишно момче. Удариха се челно две леки коли с варненска и софийска регистрация.
От двете катастрофи от ранната събота и от петък в болницата в Ловеч са хоспитализирани шестима души, информира по-рано Министерството на здравеопазването. Другите са в болници в София и Плевен. Жена на 40 г. е с опасност за живота. Пациентката е с черепно-мозъчна и лицева травма, като състоянието й не позволява да бъде транспортирана.
Изключително тежката ситуация предизвика реакции. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова излезе с призив:
„Пролятата на пътя кръв е предизвикателство към обществото и политическата класа, защото за пореден път повдига необходимостта час по-скоро да се изгради магистрала „Хемус“, при която поне челните удари ще са невъзможни. Но докато магистралата стане факт, ние трябва да намалим скоростта и да бъдем тройно по-внимателни!“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.