Конференция разкри генезиса на болшевишкия преврат в Русия преди 100 години

Какъв е генезисът на болшевишкия преврат в Русия преди 100 години и какви са метастазите от него у нас – с това се занимава двудневна научна конференция в Ловеч на 11 и 12 ноември 2017 г. (събота-неделя). За откриването пристигна Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на партията, който заедно с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова даде старт на форума.


През последната година и половина Община Ловеч се старае да поддържа постоянен интерес към близкото минало, като подлагаме на преоценка събитията в синхрон с последните известни документи и разкрития, каза кметът Корнелия Маринова. Тя подчерта, че е сигурна, че настоящата конференция ще поднесе нови доказателства в тази насока и ще има голям отзвук в обществеността.
„Когато говорим сто години по-късно за събитието, искаме нашите деца да знаят истината за миналото, да са запознати с историята. Да знаят какви са последствията за страната“, каза Цветан Цветанов. Комунизмът отклони страната ни от единствено желания от нас път, а той е европейският, подчерта председателят на парламентарната група на ГЕРБ.
Пред любопитната аудитория започна представянето на докладите, като специално за случай в Ловеч дойдоха и анализаторът Михаил Константинов, Лили Друмева от Съюза на репресираните, Михаил Груев, председател на Държавна агенция „Архиви“ и други.
Първите доклади на Иво Маев за болшевишката революция като узаконяване на престъпни кланове, на Антон Тодоров за съветския шпионаж в България и на проф. Евелина Келбечева за фалшифицирането на болшевишките престъпления по оста Москва – Париж предизвикаха жив интерес. Работата на форума продължава и утре, от програмата отпадна поради уважителни причини само участието на журналиста Христо Христов, който щеше да говори за съветското влияние върху Държавна сигурност.
Конференцията „100 години от болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България“ се провежда в Ловчанско читалище „Наука-1870 г“. Организатори са Община Ловеч, Антон Тодоров, политолог, и Тома Биков, политолог, народен представител от ПП ГЕРБ.
Участват девет докладчици – наши изявени политолози, историци. На откриването присъстваха депутатите от региона Иван Миховски и Калин Василев, кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и зам-областният управител Илиян Тодоров .

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.