Филмът „Ловеч – Тайната столица“ покори зрителите

 

Филмът „Ловеч – Тайната столица“ покори зрителите по време на премиерата в препълненото със зрители кино „Космос“ в Ловеч. Бурни аплодисменти се разнесоха след прожекцията на 8 ноември вечерта, когато ловчалии първи видяха филма преди аудиторията на БНТ.


За срещата в Ловеч дойдоха създателите, начело с режисьора Степан Поляков. Преди прожекцията режисьорът разкри колко му е скъп Ловеч, в който е прекарвал своите детски ваканции. Степан Поляков е син на известния театрален режисьор Николай Поляков, а също и праправнук на известния революционер Христо Иванов-Големия.
Този проект нямаше как да се случи без подкрепата на Община Ловеч, без нейните пазители, заради което благодаря, изтъкна Степан Поляков. Филмът е озвучен на английски език, за да стигне до повече хора по света, има и български субтитри.
След прожекцията кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави авторите: „Важно е, че филмът показва нашия град в контекста на европейската история и това е наистина вълнуващо. Затова от името на общината и от името на цялата общност му пожелавам дълъг живот, нека се гледа по много телевизии. Така нашата култура и нашите послания, заедно с примера на тези знакови лица от екрана, ще достигнат от много хора в цяла Европа“, каза още Корнелия Маринова.
Кметът връчи на режисьора Степан Поляков юбилеен плакет с лика на Васил Левски и герба на общината, който е изработен по повод 180 години от рождението на Апостола.
Юбилейни значки с образа на Васил Левски получиха от кмета присъстващите Александър Перпелиев – сценарист, Момчил Александров – главен оператор, Симеон Германов – композитор и Вивиан Бояджиева -изпълнителен продуцент.
След прожекцията зрители изразиха в индивидуални разговори със създателите своите впечатления. Те подчертаха, че най ги е впечатлило как историята на Ловеч е представена синтезирано чрез завладяващ разказ за събития от древността до наши дни.
Филмът е реализиран по поръчка на Община Ловеч от филмовата къща Five Star Media Group. Част е от най-гледаната поредица за документални филми на БНТ „Световните градове на България”. Националната премиера на „Ловеч – Тайната столица“ е по БНТ 2 на 17 ноември, петък, от 18.25 ч.

 

Един коментар към “Филмът „Ловеч – Тайната столица“ покори зрителите

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.