Троянски мачо се срещна с БГ-посланика в Катар

 

Троянецът Преслав Кулеков триумфира с шампионската титла в категория над 100 кг. на 3-то световно първенство по комбат рестлинг, състояло се в японския град Хонджо. Златни медали от шампионата спечелиха още двама български бойци – вече трикратните световни шампиони Борис Величков (кат. 82 кг) и Нурал Назмиев (90 кг). Друг от най-титулуваните нашенци в бойните изкуства – Камен Георгиев, пък заслужи бронзово отличие при 100-килограмовите.

Хонджо е родно място на комбат рестлинга и на церемонията по откриването на първенството е присъствал самият Нориачи Кигучи, създател на модерния правилник на този боен спорт. В церемонията по награждаването пък са участвали и двама българи – председателят на Световната федерация по комбат рестлинг (FICW) Ивайло Иванов и професионалният сумист Венцислав Кацаров, състезаващ се в Япония и възпитаник на прочутия Калоян Махлянов-Котоошу.

Троянският мачо Преслав Кулеков е президент на основания неотдавна в балканския град Клуб по бойни изкуства „Багатур“. През миналата година той стана европейски шампион и бе фаворит за Световното първенство в Унгария, но заболяване непосредствено преди състезанието го лиши от възможността да атакува титлата. Иначе след триумфа си в Япония шампионите Кулеков и Назмиев са получили са получили покана за визита от посланика на България в Катар Метин Казак.Там двамата файтъри са били посрещнати лично от посланика, който ги съпроводил в разходката им из столицата на емирство Катар. /НГ/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.