Кипи ремонт в седем ловешки обекта – училища, детски градини, ясли

 

На седем обекта от образователната сфера в Ловеч се провеждат ремонти по проекти, съобщиха от общината. В Националната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ върви преустройство на сградата на стойност 1 299 980 лева по ОП „Региони в растеж“. Директорката Габриела Георгиева твърди, че ремонтните дейност вървят по график и без проблеми. Ремонт тече и в детската градина „Люляче“ в кв. Гозница“, като той е сред най-обемните, защото сградата се обновява цялостно. Строителство има в детските градини „Радост“ и „Зора“, както и яслата „Шарено петле“. Заради тези дейности се наложи част от децата временно да посещават други детски градини.

Пред завършване е големият ремонт на физкултурния салон в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“, съобщи директорката Валя Тодорова. Последно са поставени осветителните тела на модерното съоръжение. Уточнено е обаче тържественото откриване на салона да стане в началото на декември, за да може да присъства министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той още като главен секретар на министерството осигури ресурс от бюджета на Министерството на образованието и науката на стойност 280 000 лв. с ДДС.

В ОУ „Васил Левски“ се ремонтира училищния двор, като в резултат няколко пъти се увеличават зелените площи и се поправя настилката на двора, съобщи директорката Илица Петрова.

Миналата седмица всички обекти бяха посетени от кмета Корнелия Маринова, заедно със старши експерт „Мониторинг“ инж. Виктор Костов, координатор СМР. След това кметът и Живко Йорданов, главен специалист „Сгради и съоръжения“, преминаха по ремонтираната централна градска част. Те проведоха разговори с търговци и граждани по проблемите на достъпа до магазини при лошо време и безопасността на минувачите. В разговорите стана ясно, че времето на ремонтите се определя според спечелените проекти и графиците трябва да се спазват. На всичките места с техническите ръководители на обектите бяха набелязаха съответни мерки за решаване на текущи проблеми.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.