Инспектираха ремонтите по големите проекти в Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети и се запозна с актуалното състояние на ремонтите по всички големи проекти, които се осъществяват в момента на територията на града. На 31 октомври следобед тя последователно инспектира всички обекти в образователната сфера, след това обходи и централната пешеходна част на града.


Кметът Корнелия Маринова първо бе в Националната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“, където върви преустройство на стойност 1 299 980 лева по ОП „Региони в растеж“. Директорката Габриела Георгиева потвърди, че ремонтните дейност вървят по график и без проблеми.
Посетени бяха и детските градини „Люляче“ в кв. Гозница“, детските градини „Радост“ и „Зора“, както и яслата „Шарено петле“. С кмета бе и старши експерт „Мониторинг“ инж. Виктор Костов, координатор СМР по проекта.
Пред завършване е големият ремонт на физкултурния салон в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“, разказа директорката Валя Тодорова. В момента се поставят осветителните тела и в първата половина на ноември предстои тържествено откриване на салона, който предлага съвременни условия за спортуване. Сегашният ремонт стана възможен благодарение на сегашния министър на образованието и науката Красимир Вълчев, който още като главен секретар на министерството осигури ресурс от бюджета на Министерството на образованието и науката на стойност 280 000 лв. с ДДС.
Последно посетено бе ОУ „Васил Левски“, където също се ремонтира училищния двор, като няколко пъти се увеличават зелените площи. Заедно с директора Илица Петрова бяха обсъдени начини за поддържане на бъдещите насаждения.
След седемте обекта кметът Корнелия Маринова премина по ремонтираната централна градска част заедно с Живко Йорданов, главен специалист „Сгради и съоръжения“. Кметът проведе разговор с търговци и граждани по проблемите на достъпа до магазини при лошо време и безопасността на минувачите.
На всичките места кметът, заедно с техническите ръководители на обектите, набелязаха съответни мерки за решаване на текущи проблеми.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.