Бурни аплодисменти за бенефиса на Стоян Георгиев в Ловеч

 

Ленко Гурков поздравява Стоян Георгиев (вляво)

С много поздравления, щедри пожелания и бурни аплодисменти премина бенефисът на известния ловешки театрал Стоян Георгиев по повод 70-годишния юбилей на 24 октомври вечерта в препълнения салон на Ловчанското читалище „Наука -1870 г.“


Първото поздравление отправи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която подчерта дългогодишното си сътрудничество с актьора през годините и това, че работейки с децата на Ловеч, той работи за бъдещето на града.
Стоян Георгиев получи от кмета почетен плакет „С най-добри пожелания“ на Община Ловеч и поздравителен адрес. В адреса се изтъква дългогодишната му дейност на театралното поприще, педагогическата му дейност и гражданската му ангажираност през годините.
Последваха множество поздравления, адреси и цветя, сред които от съседната Община Троян, от читалища и от граждански организации, от колеги от професионалния театър и от ученици от самодейните колективи. Бяха изтъкнати енциклопедичните знания на Стоян Георгиев в областта на театралното дело и историята му, в спорта и филателията, качествата му като хроникьор и съставител на книги.
Самият юбиляр, разчувстван и щастлив, сподели от сцената, че не вярва да е на 70 години и се чувства като младеж, защото непрекъснато е сред млади хора.
Вечерта продължи с представянето на комедията „Фалшивата диплома“ по Бранислав Нушич, спектакъл на гостуващата троянска трупа под режисурата на Стоян Георгиев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.