Посланикът на Украйна в България посети Ловеч

Извънредният и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтажи посети Ловеч на 28 септември, съобщиха от Община Ловеч. Гостът бе приет от кмета Корнелия Маринова, като на срещата присъстваха областният управител на Област Ловеч Георги Терзийски и председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов.

В близо едночасовия разговор беше разменена актуална информация за двете приятелски страни.
Посланик Балтажи изрази задоволство, че България като страна член на ЕС и НАТО спазва стриктно своите задължения относно наложените санкциите спрямо трети страни. Направен беше анализ на взаимните приятелски връзки, каквито съществуват между двете страни, както например между побратимените градове Ловеч и Изяслав.
Кметът Корнелия Маринова припомни за взаимните визити през тази година и какви още срещи предстоят. Обсъдени бяха възможностите за взаимно гостуване на групи от деца, студенти и културни институции. Гостът обърна специално внимание на украинска икона на Светите братя Кирил и Методий, който стои в кабинета на кмета като подарък от кмета на Изяслав. Посланик Микола Балтажи подари на кмета двуезично издание (на украински и български) на класическата творба „Кобзар“ от Тарас Шевченко. От своя страна кметът на Ловеч връчи на посланика плакет – кристал с герба на Община Ловеч.
По-късно посланик Микола Балтажи посети ловешки промишлени предприятия, придружен от областния управител Георги Терзийски.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.