Завладяващо зрелище показа „Бага Тур“ в ловешкия зоопарк, утре пак

Сръчност и смелост, майсторска езда и стрелба с лък, бой с мечове, стари обичаи и танци демонстрираха пред многобройна публика членовете на сдружение „Бага Тур“ в Ловеч.

Спектакълът стана в Зоопарка на 23 септември следобед. В неделя, 24 септември, от 13.00 часа спектакълът ще бъде повторен. Заниманията с посетители ще започнат още в 10.00 часа.
Лагерът на багатурите е построен непосредствено след входа на зоопарка и е отворен за посещения. Могат да се правят снимки с бойците, да се язди кон, има обучения по стрелба с лък, тренировка с мечове и други занимания. Всичко това е изключително интересно най-вече за деца.
В събота след спектакъла Горан Гънчев, главен инструктор в прабългарската школа за бойни изкуства „Багатур”, благодари на Община Ловеч и на директора на зоопарка д-р Ивайло Станков за добрите условия и емоционалната публика. По-късно в разговор с кмета Корнелия Маринова Горан Гънчев обеща нови срещи с ловешките жители.
Сдружението от Стара Загора със своите представления и занимания възкресява елементи от ритуалите, митологията, танците и игрите на прабългарите, траките и славяните. Така публиката получава конкретни представи за миналото, може да го докосне и дори да участва в него.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.