Жителите на Йоглав недоволстват от миризма

Жителите на село Йоглав, община Ловеч, изразиха своето недоволство от нетърпимата миризма от близкия център за угояване на патици, като се събраха на общо събрание на 20 септември вечерта в клуба на пенсионера. Над 80 души дойдоха на срещата, на която стана ясно, че по-рано са подали редица сигнали до всички институции, но без резултат.

Има и подписка с над 150 подписали се жители, стана ясно в началото на разтовора. На събранието присъстваха заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев и кметът на Йоглав Ирена Георгиева.
Представителят на фирмата Николай Василев, който живее в селото, е запознат с всички оплаквания – те са до кмета на Ловеч, областен управител, прокуратура, РИОСВ – Плевен и др. Според него в предприятието се спазват европейските стандарти.
Не така мислят събралите се жители, според тях се носи непоносима миризма и сутрин, и вечер, поради която те са принудени да затварят прозорците. Изтъкват, че кланицата е от много години, но напоследък мирише, като „уханията“ се носят навсякъде. Питат също кой арендатор е дал съгласието си да се торят нивите с отпадъци. „Ние не ви пречим на бизнеса, не ни пречете и ние да живеем в селото“, изтъкват присъстващите, като се интересуват и за съотношението брой птици – площ на утайниците, според европейските стандарти.
Зам.-кметът Даниел Колев изтъкна, че Община Ловеч ще продължи да действа по законния ред и съобразно своите пълномощия. Има оплаквания от миризмата и от съседното село Умаревци, каза той. Община Ловеч ще изготви нови писма за проблема до министерството на околната среда и водите, до министерство на земеделието и до прокуратурата, като ще направи всичко необходимото, за да защити хората.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.